6/23/2013

Ajvár burger

A burgerekben az a legjobb, hogy könnyű őket elkészíteni, változatosak, és mindenki az ízlésére formálhatja különböző hozzávalók hozzáadásával vagy épp elhagyásával, ezek mennyiségének növelésével vagy csökkentésével. Nekünk ez a recept az idei nyár kedvence.

Tipp: készíthetünk nagyobb adagot is, és igényünknek megfelelő adagonként lefagyaszthatjuk. /A fagyasztáskor használjunk frissentartó fóliát, az alufólia beleragadhat a húspogácsákba./ Mikor megéhezünk, semmi más dolgunk nincs, mit előkapni egy adagot és a grillre dobni.

Hozzávalók:
  • 500 g darált hús (én marhát használtam)
  • 3 ek. ajvár
  • 1 kisebb méretű vöröshagyma
  • 1 kisebb méretű lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • só, bors
  • panírmorzs

Elkészítés:

Keverjük össze a darált húst a sóval, borssal és ajvárral. A hagymát vágjuk nagyon apróra, majd adjuk a fűszerezett húshoz. Ugyanígy járunk el a petrezselyemzölddel is. Ezt követően adjuk hozzá az áttört fokhagymagerezdeket és a tojást.
A masszát jó alaposan összegyúrjuk, hogy mindenből mindenhova kerüljön és egynemű masszát kapjunk. Annyi panírmorzsát adjunk hozzá, amennyi elég ahhoz, hogy könnyebben formálhatók legyenek a húspogácsák.
Formáljunk egyforma méretű hamburger pogácsákat.
A húspogácsákat helyezzük a grillre, majd süssük őket mindkét oldalon készre. Ne szárítsuk ki, maradjon a hús szaftos! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése