4/08/2012

Színpompás saslik

Az idei év első grillezése szűk családi körben, dacára a cudar időnek. Talán azért is lett annyira színes, hogy feledtesse az áprilisi zimankót. A jó hangulat, kellemes beszélgetés és a finom étel hamar feledtette az odakint szállingózó hópelyheket. Alig várom az ismétlést!

Hozzávalók:
  • 500 g mangalica filé
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 fél cukkini
  • saslik nyársak
Hozzávalók a páchoz:
  • bors
  • fokhagymapor
  • pár csepp citromlé
  • worchester szósz
  • curry por
Elkészítés:

A húsfilét felkockázzuk. A hozzávalókból elkészítjük a pácot, majd a húst jó alaposan beleforgatjuk és legalább 3 óráig (lehet egy egész éjszaka is) lefedett edényben a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
A zöldségeket felkockázzuk, majd az összes hozzávalót tetszés szerinti sorrendben és színben a nyársakra tűzzük. A nyársakat forró grillre helyezzük, és kb. 15-20 perc alatt minden oldalát készre grillezzük. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése